Fijne vakantie

Beste ouder(s),

De leerlingen van groep 6-8 hebben afgelopen week een gastles gehad over de tweede wereldoorlog en over de diverse herdenkingsbijeenkomsten die er zijn in Vriezenveen in de periode 4-5 mei. Dat had een speciale reden. De gemeente Twenterand en het 4-5 mei comité heeft onze school dit jaar namelijk verkozen als adoptieschool. Enkele leerlingen gaan onze school op diverse momenten vertegenwoordigen. Op 4 mei worden er bloemen gelegd op het kerkhof en 's avonds wordt er een gedicht voorgedragen en een bloemenkrans gelegd bij het oorlogsmonument. We zijn er trots op dat onze leerlingen deze belangrijke taken mogen doen. Namens het 4-5 mei comité is iedereen van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei. Om 19.30 uur start de stille tocht vanaf het Tilanusplein. Daarna vindt om 20 uur de dodenherdenking plaats.

We hebben nog een gezellige Koningsdag te gaan en daarna start de meivakantie. Bij deze alvast een hele fijne en hopelijk zonnige vakantie gewenst!

We zien jullie kinderen graag terug op school op maandag 13 mei.

Team Daltonschool Weemewereld

Nieuws uit de GMR

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

In de bijlage de nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de GMR van 20 maart jl.

De GMR wenst jullie allemaal fijne paasdagen toe.

Met vriendelijke groet,

GMR Varietas

2024 03 20 NIEUWS uit de GMR
Taal

💡De afgelopen periode hebben we het thema ‘Elkaar beter leren kennen’ gehad met taal. De kinderen hebben een tekst over zichzelf geschreven en een praatje over zichzelf gehouden. Met de taalgast Jetske hebben ze allemaal tips gehad over hoe ze dat het beste konden doen. Vandaag hebben een aantal kinderen hun praatje over zichzelf gepresenteerd. Ontzettend knap! Wat zijn we veel over elkaar te weten gekomen.

Kangoeroe Klupdag

We hebben vanochtend een fantastische Kangoeroe Klupdag gehad bij Korfbalvereniging Amicitia!🤩 Wat hebben de kinderen lekker gesport!

Instructie splitsen tot 10

Vanochtend hebben de leerlingen instructie gehad over splitsen tot 10. Splitsen is een belangrijke vaardigheid om sommen tot 10 goed te kunnen maken. Samen hebben ze verschillende splitsingen geoefend. Wat een effectieve les! 🤓

Goed gestart!

De eerste week zijn we goed gestart met de gouden weken. Deze weken staan in het teken van elkaar leren kennen, routines oefenen en wennen aan het op school zijn. Wat wordt er van mij verwacht in de klas?


We hebben inmiddels de eerste lessen gedaan met de laptop en dit ging super goed!

Successen

Wat een succes in groep 4/6 vandaag! 😃